banner
 
  Home >> Blogs >> Alkalische voeding en spiergroei

this user is offline now  karla143
Send message

SubscribeCategories:
  Blogging
  Writing & Poetry

Archive:
May 2020

Who Gives Kudos: 

  

Alkalische voeding en spiergroei

 

Het meeste eten


we eten heeft een verzurende werking op ons lichaam


en dit is een negatief effect. We beginnen met drankjes, frisdrank, alcohol, gebak, geraffineerde tarwe in allerlei soorten brood, sandwiches, pasta en rijst, en vooral vlees, vooral rood vlees. Naast onze sport dan bodybuilding , we eten veel vlees en eiwitten, de meeste verzurende voedingsmiddelen en dit belemmert de opname van voedingsstoffen. op deze site


In eerste instantie is het handig om uit te leggen wat zuur en alkaliteit betekenen. Deze twee termen reageren op de manier waarop de reactie van elk element kan worden geclassificeerd. De zuurgraad of alkaliteit wordt gemeten via een schaal genaamd pH (waterstofpotentiaal) die gaat van O (extreem zuur) tot 14 (extreem alkalisch), met de neutrale waarde in het midden (7). Dus tussen 0 en 7 hebben we de zuurwaarden en van 7 tot 14 de alkaliteit.


Alle voedingsstoffen in onze voeding hebben een verschillende zuurgraad of alkaliteit. Zuiver water, dat neutraal is, heeft een pH van 7,07. In principe zijn alle groenten en fruit alkaliserend.


 


Mineralen spelen ook een belangrijke rol bij het verzurende of alkaliserende gedrag van voedingsmiddelen en stellen ons in staat een bewustere keuze te maken.


 


Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan zwavel, fosfor en chloor verzuren over het algemeen.


 


Aan de andere kant zijn degenen die een goede dosis bevatten van: calcium, magnesium, natrium en kalium alkalinisatoren. Het voedsel dat we consumeren wordt omgezet in zuur afval en het belang om het te zijner tijd te verdrijven is uiterst belangrijk. Zuur bloed stolt sneller en zorgt ervoor dat de aderen verstopt raken. Een te hoge zuurgraad verstoort het leven zelf en is voornamelijk verantwoordelijk voor alle ziekten, waaronder hartaanvallen, vroegtijdige veroudering en obesitas. Functioneren


 


 


 


 


 


 


 


Onze cellen zijn licht zuur, maar worden omgeven door een alkalische vloeistof. Polariteit is essentieel in de chemie of voor energie-uitwisseling, maar dit wordt bemoeilijkt door de zuurgraad. Dit is een van de redenen waarom mensen hun energie verliezen.


 


De zure pH verstoort de opname van mineralen, dus de opname van calcium zal inefficient zijn. Een te hoge zuurgraad verzwakt al onze systemen en dwingt het lichaam mineralen te verkrijgen die niet worden ontvangen uit vitale organen en botten, in een poging de zuurgraad te neutraliseren.


 


Het lichaam maakt cholesterol (vetafzettingen) aan om de dodelijke ophoping van zuur afval uit de vitale organen zoals de lever, het hart en de nieren te beschermen. Obesitas is een probleem van zure systemen, omdat in deze gevallen vet ons leven redt. Dr. Robert Young legt uit.


Gewoon of gedestilleerd water is neutraal (pH 7), suikerhoudende dranken zoals cola zijn zuur (pH 2,5).


 


Daarom moeten onze cellen die ons lichaam vormen, zich voeden, afval elimineren en voortdurend vernieuwen. In die zin vervult bloed twee vitale functies:


?      Breng alle voedingsstoffen die ze nodig hebben naar alle cellen


?      Verwijder de giftige en zure resten die worden geproduceerd als gevolg van de transformatie van de voedingsstoffen (metabolisme).


 


Op cellulair niveau treedt een soort interne verbranding op, omdat lichaamswarmte vrijkomt. De residuen die bij dit verbrandingsproces ontstaan, zijn zuur van aard en moeten via de natuurlijke eliminatieroutes (nieren, darmen, huid en longen) uit het lichaam worden verwijderd.


 


Om deze taak naar behoren te kunnen vervullen, moet het bloed een lichte alkaliteit behouden. Bij een gezond persoon ligt de pH van het bloed (lymfe, hersenvocht, etc.) tussen 7,40 en 7,45. Wanneer de zuurgraad wordt verhoogd, door bepaalde zelfreguleringsmechanismen, slaagt het bloed erin deze vitale balans te behouden. Het doet dit door de bijdrage van basen (alkalien) die zuren neutraliseren. Om een ??gezond cellulair metabolisme te verkrijgen, is het daarom noodzakelijk dat het bloed samen met zuurstof een constante stroom van alkalische stoffen heeft om de zuren te kunnen neutraliseren.


 


Het bloed haalt deze basen in eerste instantie uit voedsel. In het geval van verdere behoefte - zij het vanwege overmatige zuren of voedingstekorten van basen - kunt u een beroep doen op de alkalische reserve van botten, tanden, weefsels. Op deze manier wordt het bloed een "dief" van de organische structuur, met als enig doel het herstel van de vitale zuur-base balans. Zo start het mechanisme voor ontkalking en demineralisatie. Deze mechanismen leiden tot botenslijtage, gewrichtsdegeneratie, zwak haar, mucosale laesies, luchtwegaandoeningen.


 


Hieruit volgt dat we voorzichtig moeten zijn in de bijdrage van alkalinizers die we aan ons lichaam leveren via het voedsel dat we eten, in een poging verzurende voedingsmiddelen en situaties te vermijden. Een lange tijd met het zure lichaam is hetzelfde als corrosie, dit zou de weefsels, aders en slagaders aantasten. Wanneer de pH zuur wordt, ontstaat er een zuurstoftekort, waardoor schadelijke anaerobe microformulieren, de vorming van ziektekiemen, schimmels en virussen, ontstaan.


 


 


Voeding


 


Het is belangrijk om aspecten te kennen die te maken hebben met het bereiden van maaltijden. Zo is aangetoond dat 40-60% van de minerale elementen en 95% van de vitamines en basen verloren gaan in het kookwater van groenten. Het blijkt dan dat het hoge gehalte aan basen die groenten hebben en die zo nuttig zijn voor de bloedbalans, wordt gedevalueerd.


 


Vandaar het belang van het oosterse systeem van het stomen van groenten in stalen of bamboe manden, dat wil zeggen zonder direct contact met water. We begrijpen ook de hoge therapeutische waarde van de bouillons, die al het alkalische gehalte van de groenten behouden en die zo uitgebalanceerd zijn bij patienten en herstellende middelen.


 


Over het algemeen genereren granen meer zure afvalstoffen in tarwe en mais en minder in gerst, quinoa. Van hun kant zijn peulvruchten en zaden licht verzurend vanwege hun eiwitgehalte, maar met varieteiten.


 


Zuivelproducten zijn verzurende elementen, verse ongepasteuriseerde melk is iets alkalischer. Bepaalde kwaliteiten van voedsel gaan verloren in het kookwater, vandaar het belang van stoomkoken. Daarom is de voedingswaarde van de bouillons die al het alkalinegehalte van de groenten behouden en die zo evenwichtig zijn bij zieken en herstellende, belangrijk. Alkaliserende en verzurende voedseltafel:

 


Symptomen van overmatige zuurgraad


 


1 De psychische toestand.


Verdriet, hyperemotionaliteit, neiging tot depressie, nervositeit, prikkelbaarheid.


 


2 Het hoofd.


Hoofdpijn, conjunctivitis, bleekheid.


 


3 De mond.


Zuur speeksel, ontstoken en gevoelig tandvlees, hoge irritatie van de amandelen en keelontsteking die leidt tot herhaalde infecties van het slijmvlies.


 


4 tanden.


Caries en gebarsten of broze tanden.


Tandengevoeligheid voor contact met koud, warm of zuur voedsel.


 


5 De maag.


Brandend maagzuur, zure oprispingen, spasmen, buikpijn, gastritis en zelfs zweren.


 


6 De darmen.


Branden in de endeldarm, aanleg voor darmontsteking en verkleuring van de bundels door uitputting.


 


7 Nieren en galblaas.


Zure urine, irritatie en verbranding in de blaas en urethra. Nier- en blaasstenen.


 


8 De luchtwegen.


Gevoeligheid van de luchtwegen voor verkoudheid, frequente verkoudheid, bronchitis, sinusitis, angina, hypertrofie van de amandelen, neiging tot allergieen, hoesten en een harde keel als gevolg van irritatie.


 


9 De huid.


Zuur zweet, droge huid en irritaties.


Barsten tussen de vingers en rond de nagels, schimmelinfecties, puistjes, verschillende eczeem.


 


10 De nagels.


Vingernagels dun, gespleten en gemakkelijk te breken.


Striae en witte vlekken.


 


11 De spieren.


Krampen en spasmen, neiging tot tetanie, spit en torticollis.


 


12 Het gewrichtsbeensysteem.


Demineralisatie van de botten: osteoporose, osteomalacie en rachitis.


Breuken en traag in hun consolidatie. Krakende gewrichten, verstopping van de wervels, reuma, artrose, artritis, ischias en hernia.


Migrerende gewrichtspijn.


 


13 De bloedsomloop.


Hypotensie, slechte bloedsomloop, extreme gevoeligheid voor kou. Neiging tot bloedarmoede en bloeding. Winterhanden.


 


14 De endocriene klieren.


Uitputting en hypofunctie van de klieren in het algemeen, behalve de schildklier, die de neiging heeft te versnellen.


 


De geslachtsdelen.


Ontsteking van de geslachtsorganen door zuren. Ze geven de voorkeur aan infecties.


 


16 Het zenuwstelsel.


Overmatige gevoeligheid voor pijn in het algemeen, slapeloosheid.


Voedselclassificatie


 


 


Conclusie


 


Omdat ons dieet behoorlijk verzuurt door de consumptie van eiwitten, moeten we proberen te alkaliseren met ander voedsel en groenten. De beste alkalinizer die er is, is zuiveringszout, dit wordt genomen als we op een lege maag opstaan ??met het sap van een halve citroen is uitstekend. Andere supplementen die ons kunnen helpen zijn  koraal calcium , acetylcysteine  en  Totaal PH Totaal


bodybuilding controle : Eduardo Dominguez


 


 


Gerelateerde berichten:


 


 


?      Supplementen voor gewichtsverlies


?      Eigenschappen van weihydrolysaat


?      Supplement gids


?      BCAA-voordelen


?      Creatine Gids


?      Amylopectine


?      Definitie dieten


?      Fitnessroutine voor meisjes


?      Volume routines


?      Volume dieten


?      Anabole cycli


?      Het anabole venster


?      Creatine Gids


?      Amylopectine


?      Cyclodextrine


?      Cortisol


?      Gezond eten


?      Glutamine


?      Alle plaatsvervangers


?      Persoonlijke training


?      Gehydrolyseerd collageen


?      Natriumbicarbonaat


?      Tongkat Ali


?      Sibutramine


?      Zag Palmetto


?      Metformine en gewichtsverlies


?      CAO


?      Acetylcysteine NAC


?      Aangepaste trainingen


Mood:
- 0 Comments - 0 Kudos - Add comment 

  Comments
 
|
|
|
|
|
 
Copyright © 2009 - 2012 True2ourselves. All rights reserved.
Reproduction in whole or in part in any form or medium without express written permission is prohibited.